Nelson Mandela

23.4.2022 Loslaten: accepteren dat het is zoals het is

Nelson Mandela: “To let go is to admit powerlessness, the outcome is not in my hands”. Loslaten is een proces dat nog niet altijd makkelijk is. Het verdriet toelaten om wat er niet meer is. En om te kijken naar wat er wèl is.

220131 VK Sigmund_klein

13.2.2022 Trauma = energie die ontladen mag worden

Over het algemeen is je lichaam gelukkig in staat om stress en trauma te doorstaan. Sterker nog, zonder stress zou je niet overleven of je leren aanpassen aan je leefomgeving. Of een ervaring traumatiserend is of juist uitpakt als groeimoment, hangt af van hoe je het verwerkt.....
Gelukkig is er een weg naar heling.

kopvoeter

1.12.2021 Uit je hoofd en naar je gevoel

Het wordt nog wel eens makkelijk gezegd, dat je uit je hoofd en naar je gevoel moet gaan. Maar hoe doe je dat? Daar heb ik zelf ook mee gezeten. Ik was ook echt zo’n kopvoeter als op het plaatje - maar zit dan dat gevoel? Welke woorden horen erbij en wat moet ik ermee?

11.10.2021 Een parallel

Een parallel tussen de verbouwing van mijn huis en de opstelling die ik deed over mijn vader.

... en al die tijd het volle hoofd verward met goed gevuld vrij vliegend hart ...

9.9.2021 Intentie en attentie creëren overvloed

Deepak Chopra zegt dat wij onze eigen overvloed creëren wanneer we een heldere intentie (visie) hebben en daar onze attentie (aandacht, focus) op richten. En dat wat komt, mogen we accepteren zoals het is. Ik zeg “ja” tegen wat is.
Zo ervaar ik overvloed en dankbaarheid wanneer bij een opstelling de vraagsteller zich losmaakt van wat hem/haar soms al een heel leven vasthoudt. Bijvoorbeeld de bevrijding wanneer het innerlijk kind eindelijk hoort, voelt en beleeft dat het onschuldig is.

1.7.2021 Hoe voorkom je een burn-out?

De laatste twee weken komen er telkens verhalen over burn-out’s op m’n pad. Berichten in de krant, op internet en verhalen van mensen om me heen. In m’n coaching praktijk heb ik daar ook vaker mee te maken. En als er één ding is dat ik iedereen wil mee geven: zodra je merkt dat je ’s avonds moe bent van de hele dag en niet makkelijk kan ontspannen of ’s morgen moe opstaat: ga praten!

Wegwijzer waarvan de namen zijn weggevallen

29.4.2021 Alles wat je nodig hebt is 30 seconden moed!

De lente wil op het moment dat ik dit schrijf nog niet erg beginnen. De temperaturen zijn nog laag en de wind is af en toe guur. Maar de zon heeft wel al kracht. En bij mijn meditatie ’s morgens vroeg visualiseer ik die warmte als van een oneindige bron op m’n gezicht – op het inademen neem ik ‘m helemaal mee naar binnen en op m’n uitademing voel ik hoe die energie door m’n lijf via m’n voeten naar de aarde stroomt. Dan voel ik rust en vertrouwen in het pad dat ik ga. Waar het me brengt weet ik niet – en dat is ook niet belangrijk: het pad is het doel.

25.2.2021 Wat heb ik toch met vergezichten?

Als ik terug kijk in oude fotoboeken, zie ik dat ik blijkbaar graag vergezichten met wegen fotografeer. Hele collages kan ik er van maken. Het was ook heel eenvoudig om een logo te verzinnen: een pad dat naar bergen in de verte leidt. Maar waarom past dit plaatje zo goed bij mij? Wat heb ik toch met vergezichten?

8.12.2020 Zoeken heeft nauwelijks zin, maar vinden wel...

Hier is dan m’n eerste blog, wat een gedoe zo’n eerste – pfff. En het was ook tijd. Ik wil wel de hele wereld laten weten dat ik iets te bieden heb met Helderheid, m’n “Coaching en Familieopstellingen”-praktijk. Nu is ‘de hele wereld’ wel erg groot, maar toch, je snapt de bedoeling. Maar waarom heet het nu “Helderheid”?