coaching

Of het nu gaat over persoonlijke dingen of over familie- of werksituaties, overal waar mensen met elkaar in contact zijn kan het voorkomen dat het niet lekker loopt, of dat het wat schuurt. Dan is het fijn als je erover kan praten.

Ik luister zonder oordeel en kan snel tot de kern doordringen. En soms kan ik ook wat handige tips geven. Het doel is dat je ervaart dat er meer mogelijkheden zijn, ongeacht de omstandigheden in je leven.


ik kan helpen de helderheid in jezelf terug te vinden zodat het leven meer in balans en fijner wordt

Coaching is een vorm van begeleiding die erop richt om mensen te helpen om in positieve zin te veranderen. Ik denk dat iedereen zelf verantwoordelijk is voor zijn/haar eigen leven èn ik ben er van overtuigd dat iedereen over -soms onvermoede- krachten beschikt waarmee ze hun wensen een stapje dichterbij kunnen brengen. Maar als je al een tijdje in een ongemakkelijke situatie zit, is het niet altijd eenvoudig om die kracht nog in jezelf te herkennen en aan te spreken.

Als coach ben ik een soort gids die je kan helpen bij het vinden van het pad, de gecoachte is de reiziger die bepaalt waar hij of zij heen wil. Ik heb een volle “gereedschapskoffer” die ik kan inzetten om het pad te vinden en om het pad te gaan.

Even praktisch

De basis is dat we in gesprek gaan in een veilige omgeving en met vertrouwen in elkaar.

Doorgaans is het eerste contact via e-mail of telefoon en maken we een afspraak van een uur. Tijdens het vrijblijvende kennismakingsgesprek verhelderen we jouw vraag of doel. Ook geven wij beiden aan wat we verwachten van de ander en van het coaching traject. Wanneer we het daarover eens zijn, plannen we het vervolgtraject.

Het vervolgtraject bestaat doorgaans uit 4-6 gesprekken van 1-1½ uur, afhankelijk van jouw vraag. Zo’n traject vraagt betrokkenheid van ons beiden. Je mag van mij verwachten dat ik mijn afspraken na kom, ik verwacht dat ook van jou en dat je er energie in stopt. Want het kan soms confronterend zijn wanneer je iets wil gaan veranderen – ieder mens heeft flink wat ingebouwde mechanismes om alles maar bij het oude te laten. Maar ja, dàt was nu net wat je niet meer wilde….

Samen bepalen we waar en wanneer de gesprekken plaatsvinden. Met een kop thee/koffie in een restaurant in Heiloo of bij mij thuis. Een bos- of strandwandeling is ook mogelijk.