Drieluik "inleiding familieopstellingen"

In drie workshops van circa 2½ uur leren – en ervaren (!) – de deelnemers op een laagdrempelige manier wat familieopstellingen zijn en waar deze op gebaseerd zijn. Er zit bij voorkeur één week tussen de workshops waarin ook ‘huiswerk’ gedaan wordt.

Iedere workshop start met toelichting op één van de drie principes van systemisch werk. Daarna wordt dat onderdeel met praktische oefeningen in kleine groepen onderzocht, waarbij de deelnemers ervaren wat er gebeurt in een opstelling. Iedereen komt aan bod.

 

Leerdoel: ervaren hoe onbewuste bindingen uit de familieachtergrond doorwerken in het hier en nu. De deelnemers maken kennis met het systemisch gedachtegoed en vergroten hun systemisch bewustzijn. NB de deelnemers leren niet hoe ze zelf een opstelling kunnen begeleiden.

 

Groepsgrootte: 10 (of een ander veelvoud van 5)

Door duur past dit drieluik goed op een avond. De workshops worden gefaciliteerd door Heiko Sportel en Monique Witteman. Bij een grotere groep schakelt Helderheid extra begeleiders in.

 

Gebruik s.v.p. het contactformulier voor meer informatie over kosten, mogelijkheden etc.

Opdrachtgevers:

Trefpunt Heiloo

29.9 – 13.10.20; 21.9 – 5.10.21

Heiko Sportel en Monique Witteman

 

Wij hebben elkaar ontmoet bij de opleiding tot systemisch begeleider van familieopstellingen bij WeLopstellingen  in Amersfoort. We hebben beiden met een stevige achtergrond in (NLP) coaching.

Het klikte professioneel tussen ons en inmiddels begeleiden we sinds april 2021 maandelijks opstellingen met groepen.

Eén van onze deelneemsters (45 jaar) schreef spontaan op haar eigen FaceBook pagina “Ik heb familieopstelling hier een paar keer mogen ervaren. Zowel als vraagsteller en als representant bij deze fijne mensen. Het was mooi en leerzaam en gaf veel inzicht in mijn eigen familiesysteem en ook in mijn eigen handelen.”

 

Meer over Heiko en over Monique.