Informatie over het drieluik “Inleiding Familieopstellingen”
We zijn allemaal onderdeel van een familie en met al onze familieleden hebben we een relatie die bewust of onbewust onze manier van leven kleurt. Steeds meer wordt duidelijk dat ook onze relatie met voorgaande generaties ons meer beïnvloeden dan we ons bewust zijn. Als bepaalde familieleden of emoties ooit uitgesloten werden, omdat er dingen zijn gebeurd die toen te pijnlijk of te moeilijk waren, dan blijven die aandacht vragen bij latere generaties. Dat uit zich vaak een lastige patroon waar we tegen beter weten in aan vast houden.
Bijvoorbeeld: vaak onzeker voelen, je eigen plek in het leven niet kunnen vinden, iemand niet los kunnen laten, niet tot actie komen, een schuldgevoel wat je niet thuis kunt brengen etc.
In een familieopstelling onderzoeken we waar zulke patronen hun oorsprong hebben. Soms is dat ontroerend, soms pijnlijk. Zoals het leven zelf ook liefdevol en tegelijk meedogenloos kan zijn. Bij familieopstellingen gaan we op zoek naar verborgen waarheden die ontdekt willen worden. Als dat gebeurt gaan we ons vaak vrijer voelen.
Doel
Leren en vooral ervaren hoe onbewuste bindingen uit de familieachtergrond doorwerken in het hier en nu. De deelnemers maken kennis met het systemisch gedachtegoed en vergroten hun systemisch bewustzijn.
Voor wie?
Als je nieuwsgierig bent naar opstellingen omdat je daar enthousiaste verhalen over het gehoord of gelezen.
Of wanneer je het nog een wat onwennige gedachte vindt om met een opstellingen(mid)dag mee te doen.
Praktisch
Deze serie van 3 workshops, of cursus, wordt door ‘Het Trefpunt’ georganiseerd. Opgeven moet dus via hun inschrijfformulier. Daarmee geef je ook toestemming om de kosten (€ 67,50) van je bankrekening af te schrijven.
Locatie: ‘Het Trefpunt’, Abraham du Bois-Hof 2, 1852 EZ Heiloo.
Dinsdag 8, 15 en 22 november
Tijd: 19:30 – 22:00 We beginnen op tijd! De zaal is 15 minuten eerder al open. Er is koffie en thee met wat lekkers erbij.
Groepsgrootte: 10.
Kosten € 67,50
Vul het inschrijfformulier zo in:
Wie zijn wij?
Heiko Sportel
Ik ben getrouwd en woon in Heiloo. Wij hebben 2 dochters die inmiddels op eigen benen staan. Lang geleden ben ik opgeleid tot natuurkundig ingenieur en tot 2019 heb ik bij Tata Steel gewerkt. Ik heb vele technische projecten geleid en de sleutel voor succes was altijd weer de aandacht voor de mensen. En daar ben ik steeds verder in gedoken. Sinds mijn NLP Master opleiding in 2005 bij NTI-NLP in Limmen heb ik mensen gecoacht. In die opleiding heb ik kennisgemaakt met familieopstellingen en ben ik blijvend in de ban geraakt van de eenvoud en de kracht waarmee je inzicht krijgt in de patronen waarin we soms vast kunnen zitten. En in 2020 ben ik, na een opleiding van een jaar, gecertificeerd als systemisch begeleider van familieopstellingen bij WeLopstellingen in Amersfoort.
Monique Witteman
Ik ben moeder van 2 heerlijke meiden en woonachtig in de bollenstreek. Ik heb jarenlang gewerkt als leidinggevende/ coach bij een groot beveiligingsbedrijf op Schiphol. Onze uitdaging zat in het creatief oplossen van verschillende planningsvraagstukken in een omgeving die elke dag anders is. SAMEN is het sleutelwoord voor succes, met inzicht in zowel je eigen kwaliteiten en valkuilen, als die van je collega’s uit het team. Dit vraagt vertrouwen, in jezelf en in elkaar.
Ik ben opgeleid tot NLP coach, waarbij ik ook met tijdlijnen en hypnose heb gewerkt. Daarnaast heb ik de opleiding Teamcoachen voor Leidinggevenden gedaan, gericht op groepsdynamica (hoe het werkt in groepen). Het coachen van teams en daarnaast van de collega´s onderling om tot een mooie samenwerking te komen geeft me veel energie en voldoening.
Afgelopen jaar heb ik de opleiding systemisch werken bij WeLopstellingen succesvol afgerond, waardoor ik nu met veel plezier (familie)opstellingen mag begeleiden.