Je eigen Pad volgen in Waarheid en Liefde.

  • Waarom lijkt het soms toch zo ingewikkeld om je eigen pad te kunnen vinden of gaan?
  • Waar komen die patronen vandaan waardoor het je wel vooruitgaat en toch iedere keer weer op hetzelfde punt uitkomt?
  • Hoe komt het toch dat schijnbaar kleine gebeurtenissen je steeds van je eigen pad afbrengen?

 

Over de eerdere workshop op 8 april zei Dik: “Samen met onbekende mensen op zoek naar jezelf. Met 4 begeleiders, fijne en bijzondere mensen en 15 andere deelnemers, onbekenden van elkaar. Maar aan het einde van de dag ben je een eenheid.
Wat een emotionele dag voor mij. Bij je zelf naar binnengaan en een ander pad gaan / mag volgen. Iedereen dank dat ik hier bij mocht zijn.”

Lees hier de andere enthousiaste reviews.

 

Vaak lopen we nu een pad dat niet echt als ons eigen pad voelt. Dit is het pad waarop we onze magische taken vervullen. Magische taken die horen bij de plek waar je als baby terecht kwam in jouw familiesysteem. De magische plek.

 

Een kind zoekt vanuit pure onschuld en innige liefde een manier om te herstellen wat niet goed voelt (bijvoorbeeld ‘gedoe’ tussen de ouders of verdriet om een eerdere miskraam). Het kind heeft op die plek het ‘magisch- kinderlijke’ idee: “als ik het zo doe komt alles goed”.

En daar, precies op die plek, ontwikkelt zich je zelfbeeld. Op die plek voel je je ook als volwassene onschuldig en comfortabel. En zo gaat jouw pad in het leven er dus uitzien.

 

En nu zit je op dat pad – en soms kan je het gevoel hebben dat je wel vooruit gaat maar dat je toch steeds weer op hetzelfde punt terecht komt. Het lijkt wel of je pad een rotonde is geworden waar je de afslagen niet van kan vinden. Je cirkelt rond op je magische plek en bent vanuit die magische liefde bezig met het lot van de ander. En daarbij heb je je eigen zelfgevoel uit het oog verloren. Je vergat dat je een eigen leven had en de prijs die je betaalde is het gemis aan voeling met je eigen emoties, drijfveren en behoeften.

De vragen hierboven hebben voor iedereen een ander antwoord. Met een 4-tal opstellingen ga jij nieuwe inzichten krijgen in jouw antwoorden. En hoe jij je kan losmaken van oude patronen die jou niet meer dienen. En hoe je vrijer de toekomst in kan gaan zodat de liefde en de energie weer kunnen gaan stromen.

 

Iedere deelnemer doet 4 eigen opstellingen. Daarnaast ben je deze dag ook representant voor andere deelnemers.

Het is geen bezwaar wanneer je nog nooit een opstelling hebt meegemaakt: iedereen kan het!

 

Even praktisch

In de open lucht op een heel mooie en beschutte plek in het Heiloöerbos in Heiloo begeleiden Carline van den Dool, Monique Witteman, Clementine Noordzij en Heiko Sportel deze dag de opstellingen.

 

Groepsgrootte: max 16 (we maken af en toe 4 groepjes van 4).

Tijd: 11:00 – 17:00 We beginnen op tijd!

Locatie: Heiloöerbos (een gedetailleerde routebeschrijving volgt enkele dagen voor het event)

Er is parkeergelegenheid voor auto’s en fietsen vanwaar het nog 150-200m lopen is.

 

Het is ca. 2.0 km vanaf het NS station van Heiloo

  • Neem een kleed of een krukje o.i.d. mee om op te zitten.
  • Omdat ik in het bos niet voor koffie/thee kan zorgen, hoop ik dat je lunch en drinken voor jezelf mee neemt. Er is wel wat lekkers.
  • NB er is geen toilet.

Even voorstellen

Wij Heiko, Carline, Monique en Clementine hebben alle vier de opleiding tot systemisch begeleider van familieopstellingen gedaan bij WeLopstellingen in Amersfoort. We komen in die zin een beetje ‘uit hetzelfde nest’ en voelen elkaar goed aan. We hebben ook al vaker met plezier samengewerkt.

 

Enkele jaren later en veel ervaringen rijker blijft dit werk ons allemaal intrigeren. Het is altijd weer magisch wat zich laat zien en om te ontdekken waar heling kan beginnen.

De begeleiders