plaatje OodB
  • Waarom lijkt het soms toch zo ingewikkeld om in een relatie te zijn?
  • Zit jij nu in een relatie waarbij de een behoefte heeft aan meer verbondenheid / nabijheid en de ander juist meer behoefte heeft aan tijd en ruimte voor zichzelf?
  • Hoe komt het toch dat jouw partner – of jouw ex-partners- je steeds zo weten of wisten te triggeren?
  • Waarom is verbinden soms toch zo lastig en waarom loop je vaak in dezelfde cirkeltjes van aantrekken en afstoten?

De vragen zoals ze hierboven staan hebben voor iedereen een ander antwoord. Hoe mooi zou het zijn om nu nieuwe inzichten te krijgen in hoe jij relaties aangaat? En hoe jij je kan losmaken van oude patronen die jou niet meer dienen en vrijer de toekomst in te gaan?

In onze eerste 5 levensjaren leren we vooral van onze ouders hoe we relaties aangaan. Hoe we omgaan met alle zichtbare en onzichtbare dynamieken wordt als het ware vastgelegd in denk- en gedragspatronen. In de puberteit / adolescentie volgt een tweede ronde van leren.

 

Een (familie)opstelling laat je op een diepere laag (letterlijk) zien waar jouw belemmeringen zitten of waar je in bepaalde patronen vast zit. En hoe je vrijer de toekomst in kan gaan …

 

… zodat de liefde en de energie weer vrijer kunnen gaan stromen.

 

Iedere deelnemer doet zijn/haar eigen korte opstellingen. Deze opstellingen zijn gebaseerd op thema’s waar iedereen tegenaan loopt. Iedereen doet 4 korte opstellingen. Daarnaast ben je deze dag ook representant voor andere deelnemers.

 

Het is geen bezwaar wanneer je nog nooit een opstelling hebt meegemaakt: iedereen kan het!

 

Over de eerdere workshop op 8 april ’23 zei Dik: “Samen met onbekende mensen op zoek naar jezelf. Met 4 begeleiders, fijne en bijzondere mensen en 15 andere deelnemers, onbekenden van elkaar. Maar aan het einde van de dag ben je een eenheid.
Wat een emotionele dag voor mij. Bij je zelf naar binnengaan en een ander pad gaan / mag volgen. Iedereen dank dat ik hier bij mocht zijn.”

 

Lees hier de andere enthousiaste reviews.

Korte opstelling onder de boom in het Heilooër bos

Even praktisch

In de open lucht op een heel mooie en beschutte plek in het Heiloöerbos in Heiloo begeleiden Helma de Wit, Monique Witteman, Clementine Noordzij en Heiko Sportel deze dag de opstellingen.

Groepsgrootte: max 16 (we maken af en toe 4 groepjes van 4).

Tijd: 11:00 – 17:00 We beginnen op tijd!

Locatie: Heiloöerbos (een gedetailleerde routebeschrijving volgt enkele dagen voor het event)

Er is parkeergelegenheid voor auto’s en fietsen vanwaar het nog 150-200m lopen is.

Het is ca. 2.0 km vanaf het NS station van Heiloo

  • Neem een kleed of een krukje o.i.d. mee om op te zitten.
  • Omdat ik in het bos niet voor koffie/thee kan zorgen, hoop ik dat je lunch en drinken voor jezelf mee neemt. Er is wel wat lekkers.
  • NB er is geen toilet.

Even voorstellen

Wij Heiko, Helma, Monique en Clementine hebben alle vier de opleiding tot systemisch begeleider van familieopstellingen gedaan en voelen elkaar goed aan. Ook met enkele jaren ervaring blijft het systemisch werk ons allemaal intrigeren. Het is altijd weer magisch wat zich laat zien en om te ontdekken waar heling kan beginnen.