Informatie over de opstellingendag 

Locatie: ‘Het Trefpunt’, Abraham du Bois-hof 2, Heiloo.

Tijd: 11:30 – 17:00 met een half uur lunch pauze (zelf voor zorgen) en een kwartier koffiepauze. We beginnen op tijd!

De zaal is 15 minuten eerder al open. Dan is er ook al koffie en thee met wat lekkers erbij.

 

Groepsgrootte: 12 – 16.

 

Wanneer je nog nooit een opstelling hebt meegemaakt, is het beter om eerst een keer mee te doen als toeschouwer/representant.

Meestal is het bijwonen van een familieopstelling voor de representanten en de toeschouwers ook een verrijkende ervaring. Er zijn vaak talloze ‘toevallige’ parallellen met je eigen thema’s. Om die reden is regelmatig representeren ook een manier om aan je eigen thema’s te werken.

Soms zijn er vragen waar je geen antwoord op krijgt of zaken waar je tegenaan loopt, waarvan je niet begrijpt waarom ze jou overkomen. Misschien wil je zeker niet op je vader of moeder lijken, maar heb je onbewust meer gedrag gekopieerd dan je zou wensen.

Alle thema’s zijn welkom: vastzittende gedragspatronen, gedoe in je (samengestelde)gezin, gedoe in de familie of met je partner. Ook is het mogelijk ‘chronische stress’ of bijvoorbeeld ‘rugpijn’ op te stellen.

 

Om stappen te maken in je eigen ontwikkeling kun je kijken waar je vandaan komt, hoe en hoeveel invloed dat heeft op jou en je gedrag vandaag. Zodat je, door het verleden eens goed te bekijken, een nieuw perspectief krijgt, zaken op hun juiste plek kunt zetten en daarmee meer keuzevrijheid voor jezelf creëert.

Een familieopstelling laat je (letterlijk) zien waar je belemmeringen zitten of waar je in bepaalde patronen vast zit. Waarom je niet altijd de keuzes maakt die je zou willen maken of steeds weer vervalt in een bepaalde emotie of gedrag. Het ervaren en het voelen van een opstelling raakt de ziel en dat geeft een krachtige impuls tot een fundamentele verandering in je denken, voelen en doen, waardoor ook patronen zullen veranderen. Het laat je zien hoe de liefde en de energie weer kunnen gaan stromen. Om deze transformatie ook in je dagelijkse leven in de praktijk te brengen, is het soms behulpzaam een coachingstraject aan te gaan. Ook daarvoor ben je bij mij van harte welkom.

ervaren waar de liefde weer kan gaan stromen

 
Even praktisch:

Deze middag worden de opstellingen begeleid door Monique Witteman en Heiko Sportel (zie korte intro onderaan deze pagina). We zijn te gast bij ‘Het Trefpunt’ in Heiloo. Slechts 5 minuten lopen vanaf het NS station Heiloo. Er zijn daar voldoende (verlichte) gratis parkeerplaatsen en een (niet overdekte) fietsenstalling.

Met de deelnemers die hun thema of vraag inbrengen houden we een kort gesprekje (5-10 minuten) waarna we gaan opstellen. Gedurende ca. 1½ uur krijgt jouw vraag de exclusieve aandacht van de begeleiders en de groep.

De andere deelnemers kunnen gevraagd worden om iets of iemand te representeren als ze dat willen.

Als de beschikbare plaatsen vol zijn, geef dan aan dat je op de wachtlijst wilt komen. 

  Wie zijn wij?

Heiko Sportel en Monique Witteman

 

Wij hebben elkaar ontmoet bij de opleiding tot systemisch begeleider van familieopstellingen bij WeLopstellingen  in Amersfoort. We hebben beiden met een stevige achtergrond in (NLP) coaching.

Het klikte professioneel tussen ons en inmiddels begeleiden we sinds april 2021 maandelijks opstellingen met groepen.

Eén van onze deelneemsters (45 jaar) schreef spontaan op haar eigen FaceBook pagina “Ik heb familieopstelling hier een paar keer mogen ervaren. Zowel als vraagsteller en als representant bij deze fijne mensen. Het was mooi en leerzaam en gaf veel inzicht in mijn eigen familiesysteem en ook in mijn eigen handelen.”

 

Meer over Heiko en over Monique.