Informatie over de opstellingenmiddag 

Locatie: ‘Wakker’, Westerweg 14, Alkmaar  NB: helaas niet rolstoeltoegankelijk.

Tijd: 13:30 – 17:00 We beginnen op tijd! De zaal is 30 minuten eerder al open. Er is koffie en thee met wat lekkers erbij.

Groepsgrootte: 13.

 

Wanneer je nog nooit een opstelling hebt meegemaakt, is het beter om eerst een keer mee te doen als toeschouwer/representant.

Meestal is het bijwonen van een familieopstelling voor de representanten en de toeschouwers ook een verrijkende ervaring. Er zijn vaak talloze ‘toevallige’ parallellen met je eigen thema’s.

Soms zijn er vragen waar je geen antwoord op krijgt of zaken waar je tegenaan loopt, waarvan je niet begrijpt waarom ze jou overkomen. Misschien wil je zeker niet op je vader of moeder lijken, maar heb je onbewust meer gedrag gekopieerd dan je zou wensen.

 

Om stappen te maken in je eigen ontwikkeling kun je kijken waar je vandaan komt, hoe en hoeveel invloed dat heeft op jou en je gedrag vandaag. Zodat je, door het verleden eens goed te bekijken, een nieuw perspectief krijgt, zaken op hun juiste plek kunt zetten en daarmee meer keuzevrijheid voor jezelf creëert.

 

Een familieopstelling laat je (letterlijk) zien waar je belemmeringen zitten of waar je in bepaalde patronen vast zit. Waarom je niet altijd de keuzes maakt die je zou willen maken of steeds weer vervalt in een bepaalde emotie of gedrag. Het ervaren en het voelen van een opstelling raakt de ziel en dat geeft een krachtige impuls tot een fundamentele verandering in je denken, voelen en doen, waardoor ook patronen zullen veranderen. Het laat je zien hoe de liefde en de energie weer kunnen gaan stromen. Om deze transformatie ook in je dagelijkse leven in de praktijk te brengen, is het soms behulpzaam een coachingstraject aan te gaan. Ook daarvoor ben je bij mij van harte welkom.

 

ervaren waar de liefde weer kan gaan stromen

Even praktisch:

Deze middag worden de opstellingen begeleid door Monique Witteman en Heiko Sportel (zie korte intro onderaan deze pagina). We zijn te gast bij ‘Wakker‘ in Alkmaar en er is voldoende ruimte voor 13 deelnemers – gelukkig kunnen we keurig corona-proof werken.

 

Van de 13 deelnemers kunnen er 2 mensen hun thema of vraag inbrengen (als de beschikbare plaatsen vol zijn, geef dan aan dat je op de wachtlijst wilt komen). Gedurende ca. 1½ uur krijgt jouw vraag de exclusieve aandacht van de begeleiders en de groep.

  Wie zijn wij?

Heiko Sportel

Ik ben getrouwd en woon in Heiloo. Wij hebben 2 dochters die inmiddels op eigen benen staan. Lang geleden ben ik opgeleid tot natuurkundig ingenieur en tot 2019 heb ik bij Tata Steel gewerkt. Ik heb vele technische projecten geleid en de sleutel voor succes was altijd weer de aandacht voor de mensen. En daar ben ik steeds verder in gedoken. Sinds mijn NLP Master opleiding in 2005 bij NTI-NLP in Limmen heb ik mensen gecoacht. In die opleiding heb ik kennisgemaakt met familieopstellingen en ben ik blijvend in de ban geraakt van de eenvoud en de kracht waarmee je inzicht krijgt in de patronen waarin we soms vast kunnen zitten. En in 2020 ben ik, na een opleiding van een jaar, gecertificeerd als systemisch begeleider van familieopstellingen bij WeLopstellingen  in Amersfoort.

Heiko Sportel - coach en begeleider bij de familieopstellingen dagen

Monique Witteman

Ik ben moeder van 2 heerlijke meiden en woonachtig in de bollenstreek. Ik heb jarenlang gewerkt als leidinggevende/ coach bij een groot beveiligingsbedrijf op Schiphol. Onze uitdaging zat in het creatief oplossen van verschillende planningsvraagstukken in een omgeving die elke dag anders is. SAMEN is het sleutelwoord voor succes, met inzicht in zowel je eigen kwaliteiten en valkuilen, als die van je collega’s uit het team. Dit vraagt vertrouwen, in jezelf en in elkaar.
Ik ben opgeleid tot NLP coach, waarbij ik ook met tijdlijnen en hypnose heb gewerkt. Daarnaast heb ik de opleiding Teamcoachen voor Leidinggevenden gedaan, gericht op groepsdynamica (hoe het werkt in groepen). Het coachen van teams en daarnaast van de collega´s onderling om tot een mooie samenwerking te komen geeft me veel energie en voldoening.
Afgelopen jaar heb ik de opleiding systemisch werken bij WeLopstellingen  succesvol afgerond, waardoor ik nu met veel plezier (familie)opstellingen mag begeleiden.

Monique Witteman - één van de gast-begeleiders bij de familieopstellingen dagen