Informatie over de opstellingenmiddag 

Locatie: ‘Het Trefpunt’, Abraham du Bois-hof 2, Heiloo.

Tijd: 11:30 – 17:00 met een half uur lunch pauze (zelf voor zorgen) en een kwartier koffiepauze. We beginnen op tijd!

De zaal is 15 minuten eerder al open. Dan is er ook al koffie en thee met wat lekkers erbij.

Groepsgrootte: max 15.

 

Wanneer je nog nooit een opstelling hebt meegemaakt, is het beter om eerst een keer mee te doen als toeschouwer/representant.

Meestal is het bijwonen van een familieopstelling voor de representanten en de toeschouwers ook een verrijkende ervaring. Er zijn vaak talloze ‘toevallige’ parallellen met je eigen thema’s.

Soms zijn er vragen waar je geen antwoord op krijgt of zaken waar je tegenaan loopt, waarvan je niet begrijpt waarom ze jou overkomen. Misschien wil je zeker niet op je vader of moeder lijken, maar heb je onbewust meer gedrag gekopieerd dan je zou wensen.

 

Om stappen te maken in je eigen ontwikkeling kun je kijken waar je vandaan komt, hoe en hoeveel invloed dat heeft op jou en je gedrag vandaag. Zodat je, door het verleden eens goed te bekijken, een nieuw perspectief krijgt, zaken op hun juiste plek kunt zetten en daarmee meer keuzevrijheid voor jezelf creëert.

 

Een familieopstelling laat je (letterlijk) zien waar je belemmeringen zitten of waar je in bepaalde patronen vast zit. Waarom je niet altijd de keuzes maakt die je zou willen maken of steeds weer vervalt in een bepaalde emotie of gedrag. Het ervaren en het voelen van een opstelling raakt de ziel en dat geeft een krachtige impuls tot een fundamentele verandering in je denken, voelen en doen, waardoor ook patronen zullen veranderen. Het laat je zien hoe de liefde en de energie weer kunnen gaan stromen. Om deze transformatie ook in je dagelijkse leven in de praktijk te brengen, is het soms behulpzaam een coachingstraject aan te gaan. Ook daarvoor ben je bij mij van harte welkom.

 

ervaren waar de liefde weer kan gaan stromen

 
Even praktisch:

Deze middag worden de opstellingen begeleid door Carline van den Dool en Heiko Sportel (zie korte intro onderaan deze pagina). We zijn te gast bij ‘Het Trefpunt’ in Heiloo. Slechts 5 minuten lopen vanaf het NS station Heiloo. Er zijn daar voldoende (verlichte) gratis parkeerplaatsen en een (niet overdekte) fietsenstalling.

 

Van de 15 deelnemers kunnen er 3 mensen hun thema of vraag inbrengen (als de beschikbare plaatsen vol zijn, geef dan aan dat je op de wachtlijst wilt komen). Gedurende ca. 1½ uur krijgt jouw vraag de exclusieve aandacht van de begeleiders en de groep.

  Wie zijn wij?

Heiko Sportel en Carline van den Dool

Wij hebben elkaar ontmoet bij de opleiding tot systemisch begeleider van familieopstellingen bij WeLopstellingen  in Amersfoort. Wat jaren en veel ervaringen verder blijft dit werk ons intrigeren. Het is altijd weer magisch wat zich laat zien en om te ontdekken waar heling kan beginnen.

 

Eén van onze deelneemsters (45 jaar) schreef spontaan op haar eigen FaceBook pagina “Ik heb familieopstelling hier een paar keer mogen ervaren. Zowel als vraagsteller en als representant bij deze fijne mensen. Het was mooi en leerzaam en gaf veel inzicht in mijn eigen familiesysteem en ook in mijn eigen handelen.”

Meer over Heiko en over Monique.