Intentie en attentie creëren overvloed

Het woord ‘overvloed’ dringt zich aan me op en ik voel me dankbaar voor de cadeautjes die het universum uitdeelt. Deepak Chopra zegt dat wij onze eigen overvloed creëren wanneer we een heldere intentie (visie) hebben en daar onze attentie (aandacht, focus) op richten. En dat wat komt, mogen we accepteren zoals het is. Ik zeg “ja” tegen wat is.

 

Gewoon een wandeling maken en luisteren naar de vogels in het bos en genieten van de stilte in je hoofd. Heerlijk. Had ik veel eerder moeten ontdekken – regelmatig wandelen is ècht heel lekker. Met de zonnewarmte op m’n lijf, gewoon lekker lopen. Het ritme. Mijn ademhaling die zich daaraan aanpast. En als je alleen gaat heb je ook niet de verleiding om te gaan praten met iemand behalve een keer een “hallo” naar een mede-wandelaar met een hondje. Of iemand die ook lekker in z’n eentje aan het lopen is in de stilte.

 

Overvloed creëren

Tijdens zo’n wandeling denk je zomaar ineens aan iets. Korte tijd later merk je dat je die gedachte weer los hebt gelaten en wandel je verder. Heerlijk.

 

Bij mijn laatste wandeling komen er gedachten op over mijn leven van het afgelopen half jaar. Het woord ‘overvloed’ dringt zich op. Ik voel me blij en ik merk op dat dingen die ik graag zou willen, waar ik echt m’n intentie op heb gezet, lukken. Misschien niet zoals ik van tevoren bedacht had en het kost ook de nodige moeite, maar op een bepaalde manier gaat het ook vanzelf. Er is een bepaalde flow.

Als ik terugdenk aan de laatste opstellingenmiddag eind augustus schiet deze foto in m’n gedachten. ‘Der sich Befreiender’ van Ursula Focke, een bronzen beeld uit 1998 dat in Goslar in Duistland te zien is. In dit beeld zie ik hoe de vraagsteller zich losmaakt van wat hem/haar soms al een heel leven vasthoudt. Bijvoorbeeld de bevrijding wanneer het innerlijk kind eindelijk hoort, voelt en beleeft dat het onschuldig is.

 

Dan denk ik “ik kan het bijna niet geloven, is dit werkelijk, gebeurt dit allemaal, mag ik op deze manier dienstbaar zijn?” En iedere keer voel ik een “ja” op al die vragen. Gevolgd door een sterk gevoel van dankbaarheid.

mens die (letterlijk) loskomt van wat achter hem ligt

Intentie en Attentie

Het woord ‘overvloed’ dringt zich aan me op en het universum deelt blijkbaar cadeautjes uit. Deepak Chopra zegt dat wij onze eigen overvloed creëren die gevoed wordt door een oneindige bron/het universum/God wanneer we een heldere intentie (visie) hebben en daar onze attentie (aandacht, focus) op richten. Het universum het regelt het vervolgens op haar manier. En dat wat komt, mogen we accepteren zoals het is. Ik zeg “ja” tegen wat is.

 

Els van Steijn zegt daarover in “De fontein, vind je plek” (uitg. Het Noorderlicht 2016): “Je zou denken dat ‘ja’ zeggen tegen het goede makkelijk is. Vergis je echter niet wat een opgave dat voor sommige mensen kan zijn. Ontvangen is voor de meesten van ons lastiger dan geven. Vergeet dus niet om al het goede dat het leven voor jou in petto heeft met oprechte dankbaarheid aan te nemen. Je hoeft je niet schuldig te voelen als je rijkelijk wordt bedeeld. Maak je vooral niet kleiner om het verschil tussen jou en de ander minder groot te laten lijken. Dat dient nergens toe. Heb de moed om bevoorrecht te zijn (zonder arrogant te worden, je beter of meer te voelen). Hoe meer jij ontvangt en aanneemt, hoe meer je hebt om door te geven.”

Als je meer wilt weten over familieopstellingen of kijk in de agenda wanneer je een opstelling (mee) kan doen in Alkmaar, daar kan je je ook aanmelden. Voor coaching of een individuele opstelling kan je het beste even een berichtje sturen.

Deze blog is eerder verschenen als nieuwsbrief op 9 september 2021.

Reacties

Reacties kan je achterlaten in het contactformulier met als onderwerp “september 2021”

Er zijn nog geen reacties.