Over Heiko

Mijn naam is Heiko Sportel. Ik ben getrouwd en woon in Heiloo. Wij hebben 2 dochters die inmiddels op eigen benen staan.

In mijn lange technische loopbaan was de sleutel voor succes altijd weer de aandacht voor de mensen. En daar heb ik mij steeds verder in verdiept. Tijdens de NLP Master coach opleiding in 2005 ben ik in de ban geraakt van de eenvoud en de kracht waarmee familieopstellingen inzicht geven in de patronen waarin we soms vast lijken te zitten. Medio 2020 ben ik gecertificeerd als systemisch begeleider van familieopstellingen. Sindsdien geef ik met veel plezier iedere 4 weken groepsopstellingen
In reviews wordt over mij gezegd: warm mens die met beide benen op de grond staat, liefdevol, helder en zonder poespas.

Heiko Sportel

De verschillende soorten begeleiding die ik aanbied zijn erop gericht om mensen te helpen om in positieve zin te veranderen. Ik denk dat iedereen zelf verantwoordelijk is voor zijn/haar eigen leven èn dat iedereen over -soms onvermoede- krachten beschikt waarmee ze hun wensen een stapje dichterbij kunnen brengen.

 

Je kan mij zien als een soort gids die jou kan helpen daar helderheid in te vinden. De reiziger dat ben jij want jij bepaalt zelf waar je heen wilt. Ik heb een volle “gereedschapskoffer” die ik kan inzetten zodat jij het pad kan vinden en ook op pad kan gaan.


ik kan helpen de helderheid in jezelf terug te vinden zodat het leven meer in balans en fijner wordt

Hieronder nog een gedicht van Martin Bril dat mij steeds weer aanspreekt (Verzameld werk. Gedichten. © Amsterdam, 2002).


Wat we willen:
Momenten
Van helderheid
Of beter nog: van grote
Klaarheid
Schaars zijn die momenten
En ook nog goed verborgen
Zoeken heeft dus
Nauwelijks zin, maar
Vinden wel
De kunst is zo te leven
Dat het je overkomt
Die klaarheid, af en toe