Over Heiko

Mijn naam is Heiko Sportel. Ik ben getrouwd en woon in Heiloo. Wij hebben 2 dochters die inmiddels op eigen benen staan. Lang geleden ben ik opgeleid tot natuurkundig ingenieur en tot 2019 heb ik bij Tata Steel gewerkt. Ik heb vele technische projecten geleid en de sleutel voor succes was altijd weer de aandacht voor de mensen.

 

Sinds mijn NLP Master opleiding in 2005 bij NTI-NLP in Limmen heb ik mensen gecoacht. In die opleiding heb ik al kennisgemaakt met familieopstellingen.

 

Dat boeide mij zo, dat ik eerder gestopt ben met werken om daar tijd voor vrij te maken. En in 2020 ben ik, na een opleiding van een jaar, gecertificeerd als systemisch begeleider van familieopstellingen bij WeLopstellingen in Amersfoort.

Heiko Sportel

De verschillende soorten begeleiding die ik aanbied zijn erop gericht om mensen te helpen om in positieve zin te veranderen. Ik denk dat iedereen zelf verantwoordelijk is voor zijn/haar eigen leven èn dat iedereen over -soms onvermoede- krachten beschikt waarmee ze hun wensen een stapje dichterbij kunnen brengen.

 

Je kan mij zien als een soort gids die jou kan helpen daar helderheid in te vinden. De reiziger dat ben jij want jij bepaalt zelf waar je heen wilt. Ik heb een volle “gereedschapskoffer” die ik kan inzetten zodat jij het pad kan vinden en ook op pad kan gaan.


ik kan helpen de helderheid in jezelf terug te vinden zodat het leven meer in balans en fijner wordt

Hieronder nog een gedicht van Martin Bril dat mij steeds weer aanspreekt (Verzameld werk. Gedichten. © Amsterdam, 2002).


Wat we willen:
Momenten
Van helderheid
Of beter nog: van grote
Klaarheid
Schaars zijn die momenten
En ook nog goed verborgen
Zoeken heeft dus
Nauwelijks zin, maar
Vinden wel
De kunst is zo te leven
Dat het je overkomt
Die klaarheid, af en toe