Reviews

 

Ik ben heel blij wanneer je een review wilt achterlaten. En je helpt anderen om hun keuze te maken.

 

Alvast bedankt.

 

 

Dat kan via het contactformulier:

Of via Google Review (daar heb je wel een Google account voor nodig).

 

Hieronder een paar reacties die ik mocht ontvangen:

Opstelling met groep – oktober ’23 – Annemiek: “Ik was aanwezig als toeschouwer/representant. Interessant en heel bijzonder hoe zo’n opstelling werkt, hoe je de energie oppakt van degene die je representeert en hoe mooi dat er ‘wonden’, zelfs bij voorgaande generaties, geheeld kunnen worden. Ik heb de begeleiding van Heiko en Monique ook als erg kundig en liefdevol ervaren.”

 

Opstelling met groep – oktober ’23 – Hans: “Wederom een hele fascinerende dag met 3 opstellingen. Vandaag was ik alleen representant en ook in de rol als ‘agressieve vader’ of ‘krachtige opa’ kwam ik mezelf erg tegen. En dat terwijl ik verre van agressief ben en ook nog geen opa…:). De begeleiding van Heiko en Monique was weer erg sterk en de onderlinge sfeer met de deelnemers was leuk en vertrouwd, ondanks dat we elkaar nog nooit gezien hadden. Tot een volgende keer!”

 

Opstelling met groep – september ’23 – Monique: “Zonder verwachting en met een klein beetje spanning heb ik deelgenomen bij de familie opstellingen dag afgelopen weekend. Wat ontzettend dankbaar ben ik om dit een keer mee te mogen maken. Wat magisch en puur, maar vooral helend heb ik deze dag ervaren. Heiko en Monique bedankt voor deze prachtige dag, en voor de mensen die twijfelen zeg ik ga het een keer ervaren!”

 

Opstelling met groep – september ’23 – Linda: “Eerste keer dat ik meedeed aan een familieopstelling. Heiko en Monique gaven direct helderheid over het proces en zetten een veilige sfeer neer. Wat een bijzondere ervaring om met een groep mensen de opstelling te zien en vooral te voelen. Ik heb er veel aan gehad en kom nog een keer.”

 

Opstelling met groep – september ’23 – Xandra: “Verhelderend zoals de naam zegt! Heel goed, betrouwbaar en de begeleiders zijn bereid samen met jou te onderzoeken, helemaal op maat’ en werkend met wat er ontstaat. Ik heb hier een familie opstelling gedaan en daar kwamen waardevolle inzichten uit voort. Aanrader.”

 

Opstellingen onder de Boom – april ’23 – Floor: “Gisteren de opstellingendag in de natuur gevolgd met als thema “Je eigen pad volgen in waarheid en liefde”. Het was een dag boven verwachting, ik ben zo dankbaar voor de inzichten, inspiratie, liefde en verbondenheid die ik heb mogen ervaren. Ik vond de dag heel erg waardevol en de thema’s en opstellingen waren gekaderd en pasten mooi in elkaar als een puzzel en daarnaast heel intens en diepgaand. De begeleiding was heel professioneel, warm en liefdevol. En bovendien ruim aanwezig! De dag werd echt gedragen waardoor het ook heel veilig voelde. Ik gun het iedereen aan om dat ook te ervaren! En ik laat nu rustig alle cadeautjes, inzichten, gevoelens en indrukken doorwerken en zakken 🙂 Dank!”

 

Opstellingen onder de Boom – april ’23 – Dik: “Samen met onbekende mensen op zoek naar jezelf. Met 4 begeleiders, fijne en bijzondere mensen en 15 deelnemers onbekenden van elkaar. Maar aan het einde van de dag ben je een eenheid.
Wat een emotionele dag voor mij. Bij je zelf naar binnengaan en een ander pad gaan / mag volgen.
Iedereen dank dat ik hier bij mocht zijn.”

 

Opstellingen onder de Boom – april ’23 – Tineke: “Fijn opstellingendag in de natuur ervaren met Heiko. Prachtig programma, professionele begeleiding: absolute aanrader!”

 

Opstelling met groep – februari ’23 – Hedy: “Ik heb ervaring met familieopstellingen; regelmatig tijdens mijn opleidingen en daarnaast door af en toe ergens deel te nemen. 11 februari was echter mijn eerste keer bij jullie, ik nam deel als representant bij een van de opstellingen. Jullie boden een veilige setting aan een mooie groep deelnemers.

Ik vond alle drie de opstellingen mooi om mee te maken, twee vanaf de zijlijn. Bij de derde representeerde ik de moeder, en ik schoot heel even in mijn hoofd omdat ik in 1e instantie weinig voelde. Dat bleek later precies te kloppen. Het was een uitdaging om mee te maken en trouw te blijven aan alles wat ik wel/niet voelde. In het begin vond ik het heftig, de opstelling was echter een heel mooi proces met een warm slot.”

 

Opstelling met groep – februari ’23 – Peter (56): “Het was zeker een bijzondere dag! Met prachtige inzichten die nu na een paar dagen beginnen te dalen.”

 

Opstelling met groep – februari ’23 – Lonneke: “Gisteren een hele dag familieopstellingen gevolgd als representant. Dankbaar voor de rollen die ik mocht vervullen: de rol van vraagsteller en de rol van moeder. Het blijft zo bijzonder hoe generationele patronen onbewust worden doorgegeven en hoe dit voelbaar wordt in het veld.
Ik kende niemand in de groep van 14 deelnemers. Toch voelde ik me deze dag één met hen, collectief verbonden. Misschien door de herkenbaarheid van emoties, de strubbelingen in de relaties, de kwetsbaarheid van de vraagstellers en het gebrek aan liefde terwijl dit zo gegund is.
Door inzicht mag het helen starten, mag het een plek krijgen, en mag de pijn terug gegeven worden naar daar waar het hoort.”

 

Individuele opstelling – januari ’23 – Simone (61): “Omdat ik in een moeilijke situatie zat, heb ik een privé familieopstelling bij Heiko gedaan. Ik wist niet wat ik moest verwachten omdat het de eerste keer is was. Het was een zeer intense ervaring maar het heeft mij een goed inzicht gegeven in de onzichtbare processen en onbewuste patronen van mij en mijn familie laten zien en hoe deze te doorbreken. Nu een paar weken later, heeft het mij dit beter laten begrijpen en gaat het met mij beter.”

 

Opstelling met groep – januari ’23 – Bea (64): “Een hele bijzondere ervaring. Eens even niet met je hoofd alles willen beredeneren en oplossen maar, bijna alsof je van de zijlijn, een situatie doorleeft en je ruimte maakt voor je gevoel.
In eerste instantie om een ander te helpen helderheid te verschaffen in een situatie waarin hij/zij met vragen zit maar het geeft ook inzichten voor jezelf, in je eigen leven.”

 

Opstelling – februari & september ’22 – Helma (54): “Ik heb bij Helderheid-coaching en Familieopstellingen zowel een één op één coaching/opstelling als een groeps-opstelling mogen ervaren. Heiko is een ervaren opsteller die met aandacht en compassie mensen begeleidt in hun persoonlijke proces. Helder en zonder poespas. Hij is een warm mens die met beide benen op de grond staat, wat voor mij erg prettig was. Van harte aanbevolen als je een nieuw stapje wilt maken, of als je worstelt met bepaalde patronen in je leven. Bij Heiko krijg je meer ‘Helderheid’.”

 

Coaching – oktober ’22 – man (51): “Bedankt Heiko voor deze weer zeer verhelderende middag en dat je een oordeel loos en luisterend oor was.”

 

Opstellingen onder de Boom – september ’22 – Sandra (42): “Ohhhh wat een heerlijke dag! Hele mooie stukken in mezelf kunnen aanraken! Nu lekker mijn lijf zijn werk laten doen. Trouwens heel bijzonder hoe er in het Heilooër bos een soort ‘natuurlijk’ theatertje is gemaakt. Dank aan de 3 begeleiders Clementine, Heiko en Monique” 😍

 

Opstelling met groep – augustus ’22 – Henriëtte: “Het was de derde keer dat ik een familieopstelling bij Heiko en Monique meemaakte. Voor het eerst was ik de vraagsteller. Mijn familieopstelling werd prettig en professioneel begeleid door Monique. De sfeer in de groep was open, liefdevol en vertrouwd. Het was een zeer bijzondere en intense ervaring om de energie van de groep te voelen. Ik kon kwetsbaar zijn en heb veel aan de familieopstelling(en) gehad. Ik ben iedereen daar dankbaar voor. Binnenkort wil ik graag een nieuwe vraag inbrengen.”

 

Individuele opstelling – augustus ’22 – Pieter (46): “Heiko heeft een heel fijne energie, de opstelling heeft mij inzichten gegeven waar je normaal niet over nadenkt , hierdoor kom je automatisch in je gevoel!”

 

Opstelling met groep – juli ’22 – Kim (37): “Ik deed de opstelling mee als vraagsteller. Monique begeleidde dit heel fijn en veilig. Er was steeds een afstemming tussen wat er zich voor ons afspeelde tussen de representanten en mij. Ik voelde me gezien. Ik heb mooie inzichten gekregen over mijzelf en over mijzelf in contact met mijn vader of mensen die hem representeren.
Ik vond het fijn om te voelen dat de opstelling nergens naartoe hoefde maar dat elk resultaat het goede zou zijn, Daardoor kon er ontstaan wat er moest ontstaan.

Door te betalen naar draagkracht kon ik deelnemen. Supermooi dat jullie dit zo en bieden en dat jullie erop vertrouwen dat iedereen naar alle eerlijkheid doet. Dank jullie!”

 

Opstellingen onder de Boom – mei ’22 – Jacqueline (46): “Super mooie dag over relaties en relatie dynamieken. Ik heb er enorm van genoten en vond het buiten zijn op die mooie plek heel fijn werken! Het waren mooie mini-opstellingen en het was goed georganiseerd. Een paar van mijn vriendinnen wil graag een volgende keer meedoen.”

 

Opstellingen onder de Boom – mei ’22 – Bas (47): “Dat waren een aantal gróótse ‘mini-opstellingen’ vandaag in het bos in Heiloo. Dieper dan dit heb ik mijn lot (op het gebied van relaties) nog niet aan kunnen kijken én nemen. Ál het voorwerk wat ik hierop heb gedaan, kwam vandaag allemaal samen…
De kwartjes werden rijksdaalders qua inzichten en ik heb diepe, diepe pijn kunnen toelaten, doorvoelen en daarmee in beweging gebracht.
Dank voor de fijne begeleiding van Heiko Sportel, Monique Witteman en Clementine Noordzij. Én de spirits van het Heiloöer-bos!”

 

Opstelling met groep – maart ’22 – Aniya: “We hadden een warme, liefdevolle groep aan representanten.
En mijn vraag werd zo fijn afgestemd, liefdevol, en helder begeleid door Monique. Mijn familieopstelling beleeft als een warm bad, intens, veilig. Heel dankbaar”

 

Individuele opstelling – februari ’22 – Trix: “Heiko heeft mijn individuele opstelling begeleid. Ik merk dat ik nu anders kijk naar relaties – en niet alleen met mijn familie, het is veel breder. Ik zie meer patronen. Ook sta ik nu wat steviger in mijn schoenen, voel mijn voeten ook beter. En daardoor kan ik naar anderen toe beter voor mezelf opkomen. Mooi dat zoiets al na één opstelling gebeurt! Ik ben hier heel blij mee.”

 

Coaching – januari ’22 – vrouw (46): “Dank je wel dat jij vanmiddag nog de tijd nam om zolang met mij aan de telefoon te zijn!
Er kwamen heel veel tranen los vandaag, maar niet van pijn, maar van opluchting en compassie voor mijzelf.
Zo fijn dat ze eruit kwamen en ik dat kon voelen. Het was een soort loskomen en loslaten van een last. 

 

Opstelling met groep – december ’21 – Judith (51): “Wat een bijzondere middag heb ik beleeft tijdens mijn familie-opstelling. Het was zo mooi, zo intens, zo liefdevol en warm. Heel dankbaar voor deze ervaring. Heiko en Monique dank jullie wel voor de fijne begeleiding.”

 

Opstelling met groep – september ’21 – vrouw (44): “Heiko en Monique weten met hun warmte en liefdevolle houding een prettige en open sfeer te creëren waarin je je veilig voelt. Ik kon kwetsbaar zijn en heb de familie opstelling als zeer bijzonder ervaren.”

 

Drieluik ‘inleiding familieopstellingen’ – september ’21 – Erna: “Monique en Heiko, dank voor de rustige en professionele manier waarin jullie mij inzicht en rust hebben gegeven wat betreft mijn gevoel over mijn jeugd en het nu.”

 

Opstelling met groep – september ’21 – vrouw (54): “Heiko en Monique zijn in hun professionele rol uiterst bekwaam, sensitief en liefdevol. Ik voelde me in veilige handen met het lastige thema wat ik als vragensteller inbracht. Heel veel dank voor deze waardevolle middag waardoor ik een belangrijke stap in mijn proces kan maken!”

 

Individuele opstelling – augustus ’21 – vrouw (67): “Hartelijk dank voor de individuele familie opstelling die ik bij je heb gedaan. Het was heel opluchtend om te doen, dank vooral voor je luisterend oor en de inzichten die je mij gaf. Ik heb weer veiligheid ervaren daar waar ik onveiligheid voelde en ik hoop dat te kunnen vasthouden.”

 

Opstelling met groep – april ’21 – Jeannette: “Voor mij was het de eerste keer dat ik een familieopstelling meemaakte. Vanuit een veilig en liefdevol veld kon de persoon haar vraag over de familie neerleggen. Heiko is in staat om in een korte tijd te zien wat nodig is en voelt direct aan wanneer er in de opstelling een energie verschuiving is, waardoor hij de representant ruimte geeft om zijn of haar verhaal te doen. Het is prachtig te ervaren dat een familieopstelling zoveel onbeantwoorde vragen en onverklaarbare gedragingen in het daglicht zet. En door Heiko’s warme begeleiding wordt dit mogelijk gemaakt.”

Opstelling met groep – april ’21 – Jennifer: “Ik heb voor het eerst als representant deelgenomen aan een familieopstelling. Dit is voor mij een bijzondere ervaring geweest. Heiko begeleidde de opstelling op een prettige manier en kwam snel tot de kern door zijn vraagstelling. De sfeer was open, prettig en vertrouwd. Heel bijzonder om mee te maken hoe de energie werkt en wat het doet voor niet alleen de vraagsteller maar ook voor de representanten, zeer waardevol.”

Opstelling met groep – april ’21 – Leonie: “Ik heb in het verleden opstellingen meegemaakt en weet dat je er zelfs als representant veel uit kunt halen met betrekking tot je eigen leven. Dat was ook dit keer het geval en vond dat beide begeleiders Heiko en Monique, er in slaagden om een veilige plek neer te zetten voor de groep. De sfeer was goed en oprecht en de begeleiders doorzagen goed het proces waardoor de juiste representanten neer werden gezet.”

Individuele opstelling – mei ’20 – Janneke: “Ik heb sinds ons gesprek eindelijk weer rust in mijn hoofd gekregen. Ik weet niet meer wat je precies zei, het ging over acceptatie geloof ik, maar daardoor kon ik wel bedenken dat het nu is zoals het is en dat ik het stapje voor stapje ga bekijken. En niet al hoef te besluiten of ik door ga met alles of niet. Fijn om weer rust in mijn hoofd te hebben!”

Drieluik ‘inleiding familieopstellingen’ – september ’20 – anoniem: “Ik ben erg blij dat ik hieraan heb deelgenomen. Dit was een zeer waardevolle ervaring. Met veel dank aan Heiko.”

Coaching – maart ’20 – Koen: “Mijn gesprek met Heiko gaf mij rust om net wat anders na te denken over mijn mogelijkheden en wat mij tegenhield om daar zelf keuzes en beslissingen in te maken.”

Coaching – najaar ’19 – Jos: “In de serie gesprekken die ik met Heiko had, zag ik hem als coach drie rollen vervullen: het geweten (niet alleen maar het positieve bekijken), de raadgever (aanreiken van methodes om tot besluiten/inzicht te komen) en als laatste de spiegel (de confrontatie met jezelf).”